Reizen door Europa: Schilderachtige treinreizen

Omdat toeristen op zoek zijn naar unieke ervaringen en adembenemende uitzichten tijdens hun reizen door Europa, hebben treinreizen aan populariteit gewonnen.

Velen reizen graag met de trein omdat het een schilderachtig uitzicht, meer comfort en minder stress biedt in vergelijking met vliegen. Treinen bieden ruime zitplaatsen en de vrijheid om te bewegen, wat de reis aangenamer maakt.

Ze bevinden zich vaak in stadscentra, waardoor de reistijd van en naar het station korter is en u zich beter in de cultuur kunt onderdompelen door de plaatselijke steden te verkennen.

Als u graag met de trein reist, bieden Europese treinen weelderige interieurs, gastronomisch dineren en een adembenemend uitzicht op de mooiste landschappen van het continent.

Europese schilderachtige treinreizen

De Bernina Express in Zwitserland is een spoorweg die op de UNESCO-lijst staat en over 196 bruggen en door 55 tunnels rijdt. Deze mooie treinreis verbindt ook Chur, de oudste stad van Zwitserland, met Tirano in Italië en doorkruist de prachtige Bernina bergketen van de Alpen.

De Italiaanse Centovalli Line of Vigezzina-Centovalli Railway is een 99 jaar oude trein die Domodossola in Italië met Locarno in Zwitserland verbindt.

Net als Bernina brengt de Centovalli Line passagiers ook langs verschillende iconische locaties, waaronder Intragna, waar de hoogste klokkentoren van het kanton Ticino staat, en niet te vergeten watervallen, rotsachtige kloven en weelderige valleien.

Voor een luxueuzere reiservaring biedt de Venice Simplon-Orient-Express (VSOE) een weelderige treindienst die officieel werd opgericht in 1982 en de erfenis van zijn iconische voorganger, de Orient Express, voortzet.

De VSOE beschikt over een weelderige vloot van gerestaureerde oude rijtuigen uit de jaren 1920 en 1930 en rijdt tussen grote Europese steden als Londen, Parijs, Venetië en Berlijn.

De trein bestaat uit 18 rijtuigen, waaronder 12 slaaprijtuigen, drie restauratierijtuigen en een barrijtuig. De trein biedt plaats aan een beperkt aantal passagiers, wat zorgt voor een intieme en exclusieve reiservaring met ticketprijzen die rond de £2,200 of €2,574 per persoon schommelen.

Voor een vlottere ervaring tijdens uw reis door Europa, boekt u treintickets op voorhand en overweegt u de aankoop van een treinpas of een verblijf in de buurt van treinstations, vooral tijdens het hoogseizoen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *