De verborgen juweeltjes van Europa ontdekken – reizen door tweede steden

De doorgewinterde Europese reisautoriteit Rick Steves heeft een waardevol geheim gedeeld om het continent te verkennen zonder overweldigd te worden door drukte en hoge kosten. Dit wordt voornamelijk bereikt door u te richten op minder bekende stedelijke centra die een authentieke culturele ervaring bieden tegen een aanzienlijk lagere prijs.

De “tweede steden” van het continent bezoeken

In een artikel voor de Washington Post stelde Steves voor dat reizigers overwegen om meer tijd te besteden aan reizen door de minder bekende steden van Europa, die attracties en ervaringen van wereldklasse bieden tegen een aanzienlijk lagere prijs in vergelijking met hun bekendere tegenhangers.

Door deze minder bekende stedelijke centra te bezoeken, kunnen reizigers een authentieker cultureel landschap ervaren, dat vrij is van de gecommercialiseerde opsmuk van populaire bestemmingen en een diepere band met de lokale gemeenschap mogelijk maakt.

Hij raadde aan om minder bekende steden zoals Porto en Glasgow te verkennen, waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in dynamische eetculturen en unieke culturele attracties kunnen ontdekken.

Betaalbare alternatieven

Een van de belangrijkste voordelen van het bezoeken van kleinere steden in Europa is dat ze vaak een betaalbaarder alternatief bieden voor hun beroemde tegenhangers, zodat reizigers hun geld aan andere aspecten van hun vakantie kunnen besteden.

Steves merkte bijvoorbeeld op dat de gemiddelde hotelkosten per nacht in Rotterdam aanzienlijk lager zijn dan in Amsterdam, wat een potentiële besparing van €40 per dag oplevert.

Het authentieke Europese leven ontdekken

Bij het verkennen van de secundaire steden van Europa kunnen bezoekers een echt inzicht krijgen in het dagelijks leven en de gewoonten van deze vaak over het hoofd geziene regio’s, door de bezienswaardigheden en geluiden op te nemen van bruisende straten, levendige markten en verborgen culturele juweeltjes die buiten de typische toeristische paden liggen.

Steves’ aanpak moedigt reizigers aan om buiten de gebaande paden te treden en de verborgen schatten van de “tweede steden” van Europa te durven verkennen.

Of u nu de eetscene van Porto of de culturele attracties van Glasgow verkent, reizigers kunnen echt genieten van een unieke en verrijkende ervaring die typisch Europees is.

EU-luchthavens voeren vloeistofregel van 100 ml opnieuw in na technische problemen

Passagiers die via luchthavens in de Europese Unie reizen, moeten zich nu houden aan de limiet van 100 ml voor vloeistoffen, gels en spuitbussen in hun handbagage.

Sommige luchthavens in de Europese Unie hadden hun regels met betrekking tot vloeistoffen en gels voor handbagage al versoepeld toen ze beveiligingsscanners van de nieuwe generatie gingen gebruiken, die zijn uitgerust met geavanceerde CT-röntgentechnologie.

Op verschillende luchthavens in het Verenigd Koninkrijk zijn eerder geavanceerde scanners geïntroduceerd om de limiet van 100 ml aan vloeistoffen voor handbagage af te schaffen en de noodzaak om technische voorwerpen van elkaar te scheiden, weg te nemen. Deze veranderingen zijn bedoeld om de wachttijden bij de beveiliging te verkorten.

Terugkeer naar oude regels vanwege technisch probleem

Als gevolg van een technisch probleem op korte termijn wordt de beperking van 100 ml voor vloeistoffen en gels in handbagage weer van kracht op alle luchthavens in de Europese Unie. Als gevolg hiervan moeten passagiers hun vloeistoffen en gels in doorzichtige zakken doen, waarbij elke verpakking niet meer dan 100 milliliter mag bevatten.

Er worden uitzonderingen gemaakt voor babyvoeding en voorgeschreven medicijnen die expliciet door een medische professional zijn goedgekeurd.

In een verklaring benadrukte de Europese Commissie dat de kwaliteit en functionaliteit van de geavanceerde beveiligingsscanners niet in het geding zijn. Toch hebben bepaalde technische problemen geleid tot een tijdelijke terugkeer naar de oorspronkelijke regels voor vloeistoffen in handbagage.

Reizigers wordt aangeraden om contact op te nemen met de plaatselijke autoriteiten op elke luchthaven voor specifieke informatie over de beveiligingsscannersystemen, die aanzienlijk kunnen verschillen tussen de verschillende luchthavens in het VK en in heel Europa.

Met alweer een U-bocht is er een risico op ernstige vertragingen als gevolg van abnormaal lange rijen om door de beveiliging te komen, en dit creëert een gevoel van chaos voor degenen die het risico lopen hun vlucht te missen.

Tim Hentschel, CEO en medeoprichter van HotelPlanner.com

Reizigers gewaarschuwd voor langere rijen en vertragingen

De herinvoering van de limiet van 100 ml zal waarschijnlijk leiden tot langere wachttijden en mogelijke vertragingen voor reizigers op luchthavens in de EU. Daarom adviseren sommige deskundigen uit de sector passagiers om rekening te houden met extra tijd voor het inchecken en de veiligheidscontrole.

De Europese Commissie heeft nog geen datum genoemd waarop de regels weer versoepeld zullen worden, dus passagiers moeten zich tot nader order houden aan de limiet van 100 ml.