European Sleeper lanceert nieuwe nachttreinverbinding tussen Brussel en Venetië

European Sleeper heeft een nieuwe nachttreindienst aangekondigd die Brussel met Venetië zal verbinden en een schilderachtige en milieuvriendelijke reisoptie in heel Europa zal bieden. Deze nieuwe lijn, de Good Night Winter Train, zal naar verwachting in februari 2025 in gebruik worden genomen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de groeiende behoefte aan milieuvriendelijke vervoersopties en wordt tegelijkertijd een unieke ervaring geboden aan wintersportliefhebbers, stadsverkenners en carnavalsgangers.

Een reis door negen Europese steden

De nieuwe nachttreinroute zal ongeveer 15 uur duren en twee keer per week rijden in februari en maart. De trein vertrekt vanuit Brussel en rijdt door België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië, waarbij onderweg in negen steden wordt gestopt: Antwerpen, Rotterdam, Utrecht, Keulen, München, Innsbruck en Verona voordat u aankomt in Venetië.

Deze route is aantrekkelijk voor een breed scala aan passagiers, van wintersporters die naar de Oostenrijkse Alpen gaan tot mensen die Venetië bezoeken voor het carnaval van 22 februari tot 4 maart. De steden onderweg zijn ook uitstekende bestemmingen voor stedentrips, zodat passagiers historische Europese bezienswaardigheden kunnen bezoeken.

Chris Engelsman, medeoprichter van European Sleeper, benadrukt het gemak van de service: “Passagiers kunnen aan boord gaan in België of Nederland, ontspannen in de restauratiewagon en genieten van een schilderachtige reis door Duitsland, Oostenrijk en de Alpen om de volgende dag aan te komen in Verona en Venetië.”

Boekings- en reisinformatie

Boekingen voor de Goedenacht Wintertrein beginnen op 1 september en de ticketprijzen worden binnenkort gepubliceerd. De service zal ook beschikbaar zijn via Green City Trip, een touroperator in Nederland die zich richt op duurzaam reizen.

European Sleeper compartimenten zullen beddengoed, een bureau en stoel, een wastafel en bagageopslag bevatten. Sommige passagiers hebben eerder klachten geuit over het gebrek aan airconditioning, Wi-Fi, douches en constante elektriciteit op de andere routes van het bedrijf. European Sleeper heeft deze problemen aangepakt en streeft ernaar om de wagons tegen 2026 te renoveren om het comfort voor de passagiers te verbeteren.

Deze nieuwe route draagt aanzienlijk bij aan de groeiende trend van nachttreinen in Europa en biedt een duurzame, plezierige en schilderachtige manier van vervoer. Of u nu naar de Alpen gaat om te wintersporten of het rijke culturele erfgoed van Venetië gaat bekijken, European Sleeper biedt een unieke manier om ’s nachts door Europa te reizen.

Met de eerste reis gepland voor 5 februari 2025 belooft de nieuwe route van European Sleeper een populaire keuze te worden voor passagiers die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en efficiënte methode om verschillende Europese steden te bezoeken.

De 10 verborgen juweeltjes van Europa voor de nieuwsgierige reiziger

Europa heeft een aantal prominente plaatsen, maar buiten de platgetreden wegen is er een overvloed aan minder bekende locaties die wachten om ontdekt te worden. Voor diegenen die op zoek zijn naar authentieke ervaringen ver weg van de massa, zijn hier 10 verborgen schatten in Europa die verschillende perspectieven bieden op de diverse cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid van het continent.

Het kleurrijke eiland Procida in Italië

Procida, een rustig eiland in de Baai van Napels, biedt de ideale Italiaanse eilandervaring. De kleurrijke jachthaven, het historische Terra Murata en het serene Chiaia-strand maken het ideaal voor wie op zoek is naar een ontspannen ontsnapping met een rijk cultureel verleden.

Het schilderachtige Dinant in België

Dinant is beroemd om zijn vergezichten en historische architectuur. De majestueuze kapel en de Citadel zijn opmerkelijke bezienswaardigheden. Voor een echt meeslepende ervaring combineert u een boottocht op de rivier met lokale brouwsels in Maison Leffe.

De natuurlijke schoonheid van de Azoren

De Azoren, een archipel in het midden van de Atlantische Oceaan, staat bekend om zijn adembenemende vulkanische schoonheid. São Miguel biedt walvissen kijken, thermale bronnen en wandelpaden, waardoor het ideaal is voor bezoekers die op zoek zijn naar natuurlijke schoonheid.

Slovenië: Charmes van de kust en de Alpen

Piran en Bled zijn Sloveense schatten die het ontdekken waard zijn. Piran heeft middeleeuwse architectuur en aantrekkingskracht op zee, terwijl Bled bekend staat om zijn prachtige meer, eilandkerk en kasteel. Beide bieden onvergetelijke culturele en natuurlijke ervaringen.

Betoverend Colmar in Frankrijk

Colmar in de Elzas heeft goed bewaard gebleven middeleeuwse bouwwerken en een charmant “Klein Venetië”-gebied. Hoogtepunten zijn het Unterlinden Museum en de Elzaswijnen.

De dramatische Lofoten eilanden in Noorwegen

Bekend om zijn dramatische landschappen, traditionele vissersdorpjes en activiteiten zoals het noorderlicht bekijken en kajakken.

De bruisende stad Salamanca in Spanje

Salamanca, Spanje, heeft het adembenemende Plaza Mayor, een van de mooiste pleinen van Europa. De bruisende omgeving maakt het de ideale plek om tot rust te komen met een kopje koffie of een wijntje.

Het verfrissende Lausanne in Zwitserland

Lausanne, genesteld aan het Meer van Genève, heeft een adembenemend uitzicht en een bloeiende wijnsector. Bekend om het Olympisch Museum, ideaal voor wandelingen langs het meer en lokale wijnproeverijen.

Montenegro’s Kotor

Kotor’s fjordachtige zee en antieke bouwwerken bieden een prachtig uitzicht vanaf het fort. Verken de oude stad en de aangrenzende Blauwe Grot voor een vleugje geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

Visby in Zweden

Een middeleeuwse stad op Gotland met goed bewaard gebleven muren en Vikingerfgoed, ideaal voor geschiedenisliefhebbers en festivalgangers.

Deze verborgen schatten bieden unieke ervaringen die de rijke schoonheid van Europa buiten de grote monumenten benadrukken. Van rustige landschappen tot historische steden, deze plaatsen bieden opmerkelijke avonturen.